ПОДСЕТИМО СЕ ЗДРАВОГ ДЕТИЊСТВА!АKЦИЈА ПРИKУПЉАЊА СТАРИХ ИГРАЧАKА ПРОИЗВЕДЕНИХ ДО 1990.
САЧУВАЈМО УСПОМЕНЕ НА ДЕТИЊСТВО!

Народни музеј “Топлице”, покренуо је акцију прикупљања играчака произведених до 1990. године, како би организовао изложбу играчака од свих материјала из тог периода.

Они који би хтели да сачувају своје детињство за сва времена треба да их донесу у Музеј до 30. августа ове године. Поред играчака за ову изложбу могу се донети и спортски реквизити, сличице, албуми са сличицама, салвете, беџеви, значке, друштвене игре све што је обележило детињство ових генерација.

"Перид који смо изабрали је златно доба тадашње Југославије. Имали смо велики број произвођача играчака и оне су служиле не само са игру, веч су развијале креативност, физичке и моторичке способности, уз помоћ њих се учило".

Ово је први пут да се организује оваква изложба. Играчке су и историјски сведок једног времена и можда покрену неки предузетнички дух, креирање или производњу дечијих играчака.
Image

Народни Музеј Топлице

Народни музеј Топлице oснован је 1946. год. у старом здању и адаптираном простору зграде на Хисару (задужбина бившег министра здравља лекара Алексе Савића).
Музеј је 1962. године пресељен у зграду бивше поште у улици Ратка Павловића. Зграда је и данас споменик културе под заштитом државе.

Kонтакт

Народни музеј Топлице

Ратка Павловића 31
18400 Прокупље,
Телефон: 027/321-694
Факс: 027/322-151
Е-пошта: muzejtoplice@gmail.com
©{2018} Народни Музеј Топлице. Сва права задржана. Дизајн Војкан Окичић

Pretraga