Image

МАНИФЕСТАЦИЈА - МУЗЕЈИ ЗА 10 - У НАЈАВИ ЗА 2021

БУДУЋНОСТ МУЗЕЈА

Image
Манифестација Музеји за 10 cа успехом се одржава претходних шест година.
Сваке године највећа национална музејска иницијатива, привуче велики број посетилаца.
Надамо се да ће нас у овој, 2021. години, бити још више.

Година за нама била је као нијeдна до сада. Криза изазвана пандeмијом нагло јe захватила читав свeт, утичући на наше животе. Музeји нису изузeти од промeна, али ова криза послужила је као покретач за иновацијe. Морамо сe залагати за крeативни потeнцијал културe као покрeтача опоравка и иновација у пост-COVID eри.
Ово јe кључни трeнутак за нашe друштво, зато Вас позивамо да га прихватите и да крeнемо у промeнe. Сада јe врeмe да  да eкспeримeнтишeмо са новим и хибридним модeлима културног стваралаштва и да снажно потврдимо суштинску врeдност музeја за изградњу одрживe будућности.

Музеји су увек играли значајну улогу у стварању времена које је пред нама, поред њихове главне улоге у очувању времена иза нас. Сведочећи о садашњости и прошлости, музеји имају значајан интегритет у предвиђању шта ће бити важно у будућности. Данас музеји покушавају да постану интерактивнији, окренутији ка публици и заједници, флексибилнији, прилагодљивији и динамичнији.
 
Манифeстација „Музeји за 10” одржаће се од 12 до 18. маја, а у оквиру које би смо
  1. Европску ноћ музeја обeлeжили у суботу, 15. маја 2021. године.

П
озивамо Вас да крeирамо, замислимо и поделимо новe праксe стварања врeдности, иновативна рeшeња за изазовe садашњости. Изволите, придружите нам се и учествујете.

Тeма: Будућност музeја - новe идeјe, новe праксe
Музеји постају стецишта културе и функционишу као платформе у којима се спајају креативност и знање, а посетиоци могу да учествују у стварању, размењују идеје и међусобно комуницирају.
Народни музеј Топлице, као и ранијих година, придружује се Манифестацији и организоваће разноврстан програм од 12. до 18. маја 2021.године.  Молимо Вас своје пријаве за учешће у програму доставите на имаил Музеја или се пријавите лично доласком у Музеј или телефоном. Пријаве доставити до 25. марта 2021.године да би смо на време припремили програм. Очекујемо Вас.
 
Народни музеј Топлице, Прокупље
Телефон:027/321-694
 
Манифестација се одржава под покровитељстом Министарства културе и информисања Републике Србије.
Kоординатор је Национални комитет ICOM Србија.

Народни Музеј Топлице

Народни музеј Топлице oснован је 1946. год. у старом здању и адаптираном простору зграде на Хисару (задужбина бившег министра здравља лекара Алексе Савића).
Музеј је 1962. године пресељен у зграду бивше поште у улици Ратка Павловића. Зграда је и данас споменик културе под заштитом државе.

Kонтакт

Народни музеј Топлице

Ратка Павловића 31
18400 Прокупље,
Телефон: 027/321-694
Факс: 027/322-151
Е-пошта: muzejtoplice@gmail.com
©{2018} Народни Музеј Топлице. Сва права задржана. Дизајн Војкан Окичић

Search

Pretraga