ОТВАРАЊЕ СПОМЕН СОБЕ ГВОЗДЕНОМ ПУКУ

Поштовани, част нам је да вас обавестимо да је отварање Спомен Собе - Гвозденом Пуку, 13.маја.2021.године. Спомен собу ће отворити потпреседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић.
Image

Oтварање Спомен собе Гвозденом пуку

Народни Музеј Топлице

НОВИ МУЗЕЈСКИ ПРОСТОР У ТОПЛИЦИ

Поштовани грађани у току месеца можете да очекујете отварање Спомен собе Гвозденом пуку у ослободилачким ратовима Србије 1912-1918.године.

Пројекат је подржало Министарство правде за санацију и адаптацију самог објекта, и Министарство културе са комплетним опремањем објекта.

Тренутно се ради на уређењу изложбеног простора предметима везан за Гвоздени пук, с обзиром да музеј располаже збирком „Гвоздени пук 1912-1918.године“ и располаже са још 117 предмета (медаљама, револверима, минама, чутурицама, књигама, фотографијама и др.документима) који ће бити изложени у изложбеном простору у витринама.

Поред предмета и експоната припремили смо за вас и сувенире са сликама и натписима Гвозденог пука и наравно културни програм за дан отварања.

Након отварања спомен собе Гвозденом пуку , сва јавна предавања о Гвозденом пуку, промоције књига, отварање изложби о Првом светском рату можете пратити са нама у нашој новој музејској просторији.

Такође планирано је организовање доласка туриста и екскурзија у сарадњи са Туристичком организацијом града Прокупља.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Народни Музеј Топлице

Народни музеј Топлице oснован је 1946. год. у старом здању и адаптираном простору зграде на Хисару (задужбина бившег министра здравља лекара Алексе Савића).
Музеј је 1962. године пресељен у зграду бивше поште у улици Ратка Павловића. Зграда је и данас споменик културе под заштитом државе.

Kонтакт

Народни музеј Топлице

Ратка Павловића 31
18400 Прокупље,
Телефон: 027/321-694
Факс: 027/322-151
Е-пошта: muzejtoplice@gmail.com

Search

Pretraga