Сретењски орден

Народном Музеју Топлице

Image

Сретењски орден - одликовање Републике Србије установљен 26. октобра 2009. године „Законом о одликовањима Републике Србије“, додељује се указом Председника Републике Србије, а поводом Дана државности Републике Србије.

Сретењски одред се Додељује за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у областима јавних, привредних, културних, просветних, спортских и хуманитарних делатности.

Ове године је на дан државности у председништву – Палати Србије председник Александар Вучић поводом Сретења доделио одликовања међу којима је и Народни музеј Топлице.

Народни музеј Топлице одликован је Сретењским орденом трећег степена – КОПР 13, за нарочите заслуге за Републику Србију и за њене грађане у области културе поводом 75 година постојања и рада.

Image
Image
Image
Image

Народни Музеј Топлице

Народни музеј Топлице oснован је 1946. год. у старом здању и адаптираном простору зграде на Хисару (задужбина бившег министра здравља лекара Алексе Савића).
Музеј је 1962. године пресељен у зграду бивше поште у улици Ратка Павловића. Зграда је и данас споменик културе под заштитом државе.

Kонтакт

Народни музеј Топлице

Ратка Павловића 31
18400 Прокупље,
Телефон: 027/321-694
Факс: 027/322-151
Е-пошта: muzejtoplice@gmail.com

Search

Pretraga